Sabtu, 25 Jun 2016

[197] Program Rakan Muda Ramadhan - Tadarus dan Khatam al - Quran Peringkat Negeri Johor 1437H / 2016M

Jabatan Belia dan Sukan Negeri Johor dan Kerajaan Negeri Johor telah mengadakan Program Rakan Muda Ramadhan 1437H / 2016M pada Khamis, 23 Jun 2016 bersamaan 18 Ramadhan 1437H di Masjid An Nur, Seri Dayong, Seri Medan, Batu Pahat. 

Progam dimulakan dengan Tadarus al - Quran, diikuti dengan majlis Khatam al - Quran, perasmian oleh YB Exco, Datuk Zulkurnain Haji Kamisan (Penegrusi Jawtaankuasa Belia, Sukan, Kebudayaan dan Warisan Negeri Johor merangkap ADUN Seri Medan), tazkirah oleh Imam Muda Nazrul dan berbuka puasa. Setiap daerah dalam negeri Johor menghantar penyertaan untuk program ini. Daerah Segamat telah diwakili oleh Persatuan Belia G2 Felda Pemanis, seramai 35 orang. Dalam Majlis Khatam Al - Quran, Segamat diwakili ole Nur Ashraff dan Badrul Halim. Semua peserta diberikan sijil oleh Jabatan Belia dan Sukan Negeri Johor.

Untuk gambar - gambar penuh, boleh lawati Facebook Belia Felda Pemanis. Manakala berikut adalah 3 klip video yang sempat dirakam sebagai kenangan dimuatnaik ke Laman YouTube Belia G2 Felda Pemanis.


Semoga Ramadhan akan datang akan dapat kita jumpa dan bersama lagi :)Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Dialu - alukan untuk memberikan sebarang komen atau maklumbalas. Terima kasih! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...