Isnin, 25 Januari 2016

[186] Menggapai Impian Emas - Bahagian 1

Bermula dengan Emas sulung di dalam Anugerah Remaja Perdana Rakan Muda - The Duke Of Edinburgh's International Award (ARPRM - DofE) pada tahun 2015 menerusi Mohd Firdaus Zainal Abidin, Badan Operasi Persatuan Belia G2 Felda Pemanis mengorak langkah dan gerak kerja yang lebih tersusun dan sistematik untuk meneruskan kecemerlangan.

Justeru, untuk sesi tahun 2016, G2 menggerakkan beberapa orang peserta Tahap Emas untuk lebih giat berusaha dalam mencapai Misi Emas 2016. Sebagaimana maklum, di awal tahun, 2 orang peserta Emas telah berjaya menyerahkan Laporan Peserta Emas masing - masing, iaitu Hasni Zaini dan Idham Jalak.Siri Projek Penempatan dan Jelajah Lasak diatur. Buku Rekod catatan untuk komponen - komponen wajib ARPRM Tahap Emas dipantau, disemak dan dinilai untuk memastikan bahawa para peserta Tahap Emas mematuhi kaedah perekodan yang betul. Ia juga bagi memastikan kualti peserta berada pada tahap yang terbaik.


Kaedah permentoran dan penilaian dikemasiki. G2 menubunuhkan Pasukan Khas Projek Tahap Emas yang terdiri dari barisan Mentor, Panel Penilai Dalaman dan para peserta Tahap Emas. Satu jadual khusus yang melibatkan semua peserta Tahap Emas telah dihasilkan.Gambar - gambar yang dipaparkan di sini adalah sebahagian dari gerak kerja perekodan peserta Tahap Emas di bawah G2 yang dipantau secara intensif sejak bulan Oktober 2015.

Sambungan di Bahagian 2 untuk sebahagian lagi aktiviti perekodan dan penilaian akan menyusul.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Dialu - alukan untuk memberikan sebarang komen atau maklumbalas. Terima kasih! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...