Selasa, 12 Jun 2018

[319] Majlis Penyampaian Sijil Kennedy Lugar Youth Exchange and Study Kohort 2018


ISNIN, 11 JUN 2018 - Seramai 39 orang remaja kelahiran tahun 2000 yang telah selesai menimba pengalaman selama 6 bulan di Amerika Syarikat hari ini menerima sijil. Mereka adalah remaja yang mengikuti program Kennedy Lugar Youth and Exchange Study #KLYES #YES18, sebuah projek yang dibiayai oleh Kerajaan Amerika Syarikat. Majlis disempurnakan oleh Duta Besar Amerika Syarikat ke Malaysia, Ambassador Lakhdh.

Sepanjang 6 bulan, remaja ini akan bersekolah di Amerika Syarikat, tinggal bersama keluarga angkat dan menjalani pelbagai aktiviti sosio budaya yang lain. Di sekolah, remaja ini akan mendapat ilmu dan pengalaman pendidikan cara Amerika Syarikat dengan subjek pilihan masing - masing.


Nurul Asyikin binti Basri


Persatuan Belia G2 Felda Pemanis sungguh berbangga kerana salah seorang ahlinya, Syikin Basri yang dicalonkan dan diuruskan oleh G2 merupakan remaja yang mengikuti program itu. Syikin juga merupakan pelajar cemerlang SPM 2017 dengan 9A dan sempurna Tahap Emas di dalam Anugerah Remaja Perdana Rakan Muda.


Syabas dan tahniah kepada semua. Selamat kembali ke tanah air dan semoga ilmu, pengalaman dan kemahiran akan dikembangkan untuk pembinaan generasi Malaysia akan datang.

Gambar kredit dari Kedutaan Amerika Syarikat di Kuala Lumpur yang boleh didapati menerusi laman Flickr

#DariFeldaKeAmerika
Dari G2 Untuk Pentas Dunia

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Dialu - alukan untuk memberikan sebarang komen atau maklumbalas. Terima kasih! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...