Khamis, 14 Jun 2018

[320] Lentera Kasih 4.0 - Ramadhan 1439H / 2018M

32 KELUARGA DISANTUNI, LENTERA KASIH RAMADHAN MENUTUP TIRAI
SELASA, 12 JUN 2018, 27 RAMADHAN 1439H - Projek Lentera Kasih Ramadhan hari ini menutup tirai di Kg Orang Asli Segamat Kecil, Labis sempena Program Rakan Muda Ramadhan Daerah Segamat.

Hari ini, sebuah keluarga di Felda Pemanis Satu dan 5 keluarga di Kg Orang Asli Segamat Kecil telah disantuni menjadikan jumlah keseluruhan 32 keluarga sebanyak 4 siri diadakan. Turut bersama adalah Encik Ibrahim Bin Bujang dari Unit Rakan Muda, Pejabat Belia dan Sukan Daerah Segamat. Majlis berbuka puasa juga diadakan di perkampungan tersebut.
Projek Lentera Kasih (Sedekah dan Sumbangan) digerakan hasil sumbangan komuniti, individu dan ahli - ahli Persatuan Belia G2 Felda Pemanis. Ia diselaraskan oleh Encik Mizam Rahim dan Encik Md Firdaus ZA. Ia digerakkan oleh pasukan sukarelawan G2 dan ARPRM G2. Sepanjang 4 siri itu, lima penempatan dikunjungi : Felda Pemanis Satu, Felda Pemanis Dua, Kg Bangas, Kg Sekijang dan Kampung Orang Asli Segamat Kecil.
Projek ini juga akan diteruskan pada bulan - bulan mendatang, berdasarkan keperluan dan sumbangan yang diperolehi. Semoga amal bakti kita dalam bulan Ramadhan ini mendapat keberkatan Allah.

Selamat Hari Raya Aidilfitri.
Semoga Raya mereka semeriah Raya kita.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Dialu - alukan untuk memberikan sebarang komen atau maklumbalas. Terima kasih! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...